Jezik

Rodjen 26. Maja 1935. godine, u selu Ritesic, opstina Doboj. Potice iz radnicke porodice-majke domacice i oca zeljeznickog radnika.

Osnovnu skolu pohadjao je u Brezicima, a Gimnaziju u Doboju. Do odlaska na sluzenje vojnog roka biva rasporedjen na radno mjesto personalnog evidenticara. U vojsci je bio nekoliko puta pismeno pohvaljivan i nagradjivan. Po odsluzenju vojnog roka 1957 radi na zeljeznici na radnom mjestu referenta za personalne poslove i narodnu odbranu, a zatim rasporedjen na radno mjesto sekretara Sekcije za velike opravke pruga u Doboju gdje ostaje do 1961. godine. Formiranjem Zeljeznickog transportnog preduzeca u Doboju, radi na radnom mjestu referenta za obrazovanje i Sektoru za kadrovske poslove.

1961. upisuje visu Upravnu skolu u Sarajevu koju zavrsava u propisanom roku 1963. godine i rasporedjuje se na radno mjesto sefa Odsjeka za kadrovske poslove u Zeljeznickom transportnom preduzecu Doboj gdje ostaje do kraja 1965. godine. Poslije Dobija radno mjesto referenta za obrazovanje, a potom rukovodioca kadrovske sluzbe ZTP Sarajevo. Tu ostaje do 1974 godine, kada se bira na radno mjesto sefa OOUR-a Zeljeznickog auto-saobracaja u Doboju, da bi 1977. godine stupio na duznost clana Izvrsnog odbora Skupstine opstine Doboj.

1978. godine je izabran za predsjednika Izvsnog odbora Skupstine opstine i na toj funkciji ostaje do 1981. godine. Te iste godine postaje predsjednik Opstinske konferencije SK BiH Doboj, da bi od 1982. do 1983. godine bio na funkciji predsjednika Skupstine opstine Doboj. Poslije toga je na funkciji clana Izvrsnog odbora Skupstine opstine Doboj i sekretara Opstinskog sekretarijata za unutrasnje poslove Doboj, da bi do kraja 1990. godine obavljao funkciju predsjednika OKSSRN BiH Doboj.

Od 1. januara 1991. godine radi u Centru sluzbi bezbjednosti Doboj pa do pocetka maja 1992. godine kada pocinje nasa tragedija, kada se odjednom prekida Ilijin radni vijek i samo cetiri mjeseca kasnije i njegov zivot.

Uvod I Biografija I Radni vijek I Skolovanje I Odlikovanje I 1992...

 

Free Joomla templates by Ltheme